↟ Exploring otherworldly landscapes – Buachaille Etive Mòr, Гленко | Шотландия

by | Jul 26

56.64478, -4.91458
Buachaille Etive Mòr, Шотландия

Крайно време е да ви покажа истинската, сурова, спираща дъха красота на Шотландия. Когато говорим за дивата страна на тази държава – то, долината Гленко остава в сърцето на всеки преминал през нея – зелена, мъглива, дива и неописуемо красива.

Спомням си, че излязох от колата и осъзнах, че е адски студено, вали и духа вятър. Спомням си също, че 10 секунди по-късно вече нямаше значение, защото ние с Георги имахме тази зашеметяваща гледка само за себе си. Зелена буйна долина, скалиста планина и пресичаща река. Гледка впечатляваща във всяко отношение. Изследването на тези неземни пейзажи на Гленко и съзерцаването на могъщия Buachaille Etive Mòr, стоящ високо над долината, си струваше още по едно мокро яке и беше преживяване, което никога няма да забравим.

И да, гледайки снимките в момента, смятам, че има реален шанс да съм си представяла себе си като самотния рейнджър на Buachaille Etive Mòr, вярващ, че тази островърха планина е личната му игрална площадка. Както и да е… направете ми услуга и нека запазим това като наша малка тайна.