↟ Abisko Trekking Tights Pro W | Fjällräven

by | Apr 29

42.77819, 24.61450
Паметник “Арка на свободата”, Беклемето (Троянски проход), България

The world’s wide open. All you have to do is step inside 🌍

С Георги обикаляме по Исландски пътеки… добре де, от Беклемето към хижа Дерменка, но дереджето отвсякъде си е Iceland vibes, Bulgarian style. Ниска трева, малко сняг, повечко вятър и много наченки на валежи. Няма проблеми, знаем си, че дори процентите вероятност за дъжд в прогнозата за времето да намаляват, за нас небето специално ще се отвори. То не прекапе ли, ние ли сме изобщо 😀

А и с такива моменти Жоро често настъпва границите на познатото. Знам, че си го познавате като стар планинар, но видиш ли, той се оказва новак, а аз гид по всички приключения. Старая се да го вкарвам в чести и най-вече различни премеждия, за да натрупа опит и бавно, но сигурно да станем железен екип. Е да де, ама той вижда нещата по-иначе и често разказва истории, в които едва ли не съм го пуснала на глутница вълци посред нощ само с начелник и клечка за зъби за щик.

Докато го слушам, често си мисля, че все още идва само заради сандвичите (с които го примамвам да стигнем до края на трасето – знаете го онзи трик „хайде, още малко, изкачим ли това и ще си починем“ 😉)… е може би и гледката доста помага, но предпочитам да мисля, че имам и кулинарни заложби.

Цели го – дели го, всичко това е, за да ви питам какво друго да му спретна за урок в планинарската академия? Предложете ни ТУК на къде да се отправим следващият път?

Още от историята разгледай тук: ЦЪК

***В партньорство с Fjällräven е шведска компания, основана през 1960 г., специализирана в производството на висококачествено оборудване за открито. Групата включва също марките Tierra, Primus, Hanwag, Brunton и Royal Robbins.

Част от кампания на Fjällräven, посветена на жените и тяхното удобство по време на преходи. Кампанията поставя акцент върху жените планинари и се стреми да покаже повече женски примери достойни за възхищение.