Как да почистите постелката си за йога

by | Aug 29

След като сте се появили на постелката, практикували сте и сте се потопили в блажена Шавасана е време да се погрижите и за самата нея. Въпреки че рецептата за домашно приготвен препарат от:

• 4 части вода
• 1 част оцет (светъл)
• 10-12 капки етерично масло от лимонена трева / чаено дърво / лавандула

обикаля интернет с твърдението, че е универсална, то най-добре е да се съобразите с особеностите и специфичните нужди на вашата постелка. Препоръчително е да почиствате йога постелката си след всяка употреба, но как точно да го направите зависи от какъв материал е направена тя. Ето как да поддържате постелката си свежа, чиста и готова за следващата йога практика:

Как да почистите PVC постелка за йога

PVC постелки – това са леките постелки от пяна, които ще намерите в почти всички магазини.

По същество PVC постелките не са порести, което означава, че можете да използвате по-силни вещества за почистването им, като например сапунена вода и кърпа, за да премахнете мръсотията от повърхността. Тъй като този тип йога постелки са „структури със затворени клетки“ те не абсорбират вода или изпотяване. Това обаче не означава, че други микроби няма да се съберат на повърхността. Затова не се страхувайте да изтъркате добре този тип постелки със сапунена вода – те могат да го понесат. Използването на дезинфектант след това първоначално почистване също е добра идея, за да сте сигурни, че всички бактерии са напълно отстранени.

PVC постелките също така могат да се почистват и като се накиснат във вода във ваната или под душа, ако се нуждаят по-дълбоко почистване. А за да има и приятен аромат постелката ви следващият път можете да я напръскате с пулверизираща бутилка със смес от вода и етерични масла.

Как да почистите полиуретанова постелка за йога

Ако постелката ви е полиуретанова, никога не я накисвайте във вода. Тези постелки се считат за „структури с отворени клетки“, което означава, че са порести и водата може да остави дълготрайни петна. Ако се изкушавате да използвате своя собствена смес от вода и етерични масла, за да премахнете всякакви неприятни миризми, помислете два пъти преди да действате. Маслата могат да оставят петна, така че избягвайте използването на домашно приготвени смеси.

Съветваме ви да пръскате тези постелки само с малко количество сапунена вода, след което да ги забършете с мека кърпа. Използването на нещо друго може да премахне нехлъзгащите свойства на постелката или да ви остави грозно изглеждащи петна.

Как да почистите йога постелка от естествен каучук или корк

Ако предпочитате по-екологична опция за йога постелка – то, постелка от естествен каучук е чудесен вариант за вас. За нейното почистване е най-добре да се използва фабрично изработен почистващ препарат подходящ за този тип постелка. Можете също да използвате кърпа, която е напоена с мек сапун и вода, а кърпата трябва да е старателно изцедена преди да я използвате върху постелката. Бъдете внимателни и използвайте леки движения, когато бършете постелката си. Тези постелки са предназначени за биоразграждане, така че не се препоръчва тежко почистване.

И накрая, коркът е естествено антибактериален, така че теоретично не е необходимо да почиствате тези постелки. Те също така отблъскват миризмите, така че не би трябвало да има нужда да използвате смеси от етерични масла върху тях.

Как да почистите микрофибърна йога постелка

Препоръчваме редовно да избърсвате постелката си с топла вода и чиста, мокра кърпа. Важно е кърпата да е наистина добре изцедена – по този начин постелката няма да задържа твърде много влага и ще изсъхне по-бързо. Уверете се, че не потапяте цялата постелка във вода.

Също така:

Можете да използвате малко количество дезинфекционен спрей върху всички видове постелки, за да убиете нежеланите микроби. Всеки път, когато напръскате постелката си с нещо, оставете я да изсъхне напълно, преди да я навиете обратно и да я приберете.

стрес на работното място; бърнаут; управление на стреса; менажиране на стрес; стрес на работа;

Статия:

Щастливи ли са наистина служителите ви или стресът надделява? Какво да направите ако е така

инфлуенсър маркетинг кампания; инфлуенсър маркетинг; travel marketing; travel influencer; influencer marketing campaign; influencer marketing; Renault Clio E-Tech Hybrid; Renault clio; Renault; Renault Bulgaria; рено; рено клио; рено българия; рено нисан; рено нисан българия; ауто франс 3000; auto France 3000; широка поляна; язовир широка поляна; замръзнал язовир; замръзнал язовир широка поляна; родопи; родопа планина; зимна разходка; медитация; медитация върху лед; медитация на открито; медитация за осъзнатост; йога; чай в планината; разходка с кола; пътуване; пътешествие; пътуване с кола; интересни места в българия; пътепис; travel; травъл; травъл блог; santoshastel; сантоша; роуд трип; роуд трип с кола; роуд трип в българия; пътуване в българия; пътешественици; пътешественици в българия; разходка; разходка около софия;

Статия:

Защо компаниите по света се обръщат към медитацията и медитацията за осъзнатост, за да са по-успешни

йога; йога в лавандулови поля; лавандулови поля; йога и приключения; slow flow vinyasa; виняса; бавен йога флоу; йога практика сред природата; destination yoga;

Статия:

Как да разпознаем и управляваме работното прегаряне

Разгледайте онлайн програмата за майндфулнес и медитация „Om Your Mind“

„Om Your Mind“ е онлайн програма, която носи ползите на медитацията при вас – навсякъде, по всяко време, предоставяйки положително влияние върху психическото, физическото и емоционалното ви здраве.

Разгледайте програмата за корпоративни йога класове „Om Your Office“

„Om Your Office“ е корпоративна йога програма, която пренася магията на йогата директно във вашия офис, за да бъдат вашите служители по-здрави, по-фокусирани и по-продуктивни.