3 съвета как да практикувате обърнати йога пози у дома

by | Jun 12

Има толкова много обърнати йога пози, които можете да опитате, от навеждане напред с широко отворени крака (Wide-Legged Forward Bend) до стойка на глава (Headstand). Преминаването с главата надолу може да предложи редица ползи за здравето и осъзнатостта, а най-хубавото е, че има подходящо ниво на трудност за всеки!

Знам, че обърнатите йога пози могат да бъдат предизвикателство в началото, точно затова съставих списък с три съвета, които ще ви помогнат да изградите сила, за да практикувате инверсии безопасно у дома.

1. Загрейте тялото си преди да практикувате обърнати йога пози

За да се подготвите за успешно и безопасно изпълнение на позите е необходимо да загреете тялото си преди всяка практика. Изпробвайте тази лесна и бърза практика, която поздравява слънцето, за да подготвите тялото си:

Детска поза Гледащо надолу куче Навеждане напред Изправяне на половина Навеждане напред;

Поза Планина Извивка на гърба назад Навеждане напред Изправяне на половина Навеждане напред Куче гледащо надолу;

Повторете тази практика 3-4 пъти.

2. Изграждане на сила

Макар, че е естествено да се съсредоточите върху силата на горната част на тялото, обърнатите йога пози могат да ангажират цялото ви тяло – от раменете до краката. Работете върху изграждането на сила в цялото си тяло, за да влезете и да останете в избраната поза. Ето няколко основни упражнения, с които да започнете:

Горна част на тялото: лицеви опори или поза Кобра – 10 повторения;
Ядро: стандартни коремни преси и вело коремни преси – 10-15 повторения;
Долна част на тялото: сумо клекове и клекове в крачка напред – 10 повторения;
Повторете всеки комплект от упражнения по 2-3 пъти.

3. Използвайте поддръжка

Един страхотен плюс на практикуването на инверсии у дома е, че има много подпори, които могат да ви помогнат да се обърнете с главата надолу, което може да не е достъпно в студио.

Използвайте стена: Ако работите за стойка на ръце или стойка на глава, използвайте стена, за да подкрепите краката и/или стъпалата си, за да осигурите точка на спиране при обръщането ви и да увеличите усещането за стабилност.

Създайте меко пространство за приземяване: Когато излезете от инверсия, е хубаво да имате меко пространство за приземяване – използвайте диван или възглавници за легло, за да изградите малко гнездо около главата и/или краката си.

Помолете някой да ви наблюдава: Независимо дали сте експерт в обърнатите пози, начинаещ или някъде по средата, е полезно някой да ви наблюдава, когато практикувате влизане или излизане от инверсиите. Не само, че ще имате помощник ако нещо се обърка, но и обратната връзка за подредбата на позицията ще ви бъде от полза.

Не забравяйте да слушате тялото си! Важно е да се вземе предвид личното здраве преди да изпробвате който и да е вид инверсия. Ако имате някакви съмнения, говорете с вашия лекар, за да се уверите, че обърнатите йога пози са безопасни за вас.

стрес на работното място; бърнаут; управление на стреса; менажиране на стрес; стрес на работа;

Статия:

Щастливи ли са наистина служителите ви или стресът надделява? Какво да направите ако е така

инфлуенсър маркетинг кампания; инфлуенсър маркетинг; travel marketing; travel influencer; influencer marketing campaign; influencer marketing; Renault Clio E-Tech Hybrid; Renault clio; Renault; Renault Bulgaria; рено; рено клио; рено българия; рено нисан; рено нисан българия; ауто франс 3000; auto France 3000; широка поляна; язовир широка поляна; замръзнал язовир; замръзнал язовир широка поляна; родопи; родопа планина; зимна разходка; медитация; медитация върху лед; медитация на открито; медитация за осъзнатост; йога; чай в планината; разходка с кола; пътуване; пътешествие; пътуване с кола; интересни места в българия; пътепис; travel; травъл; травъл блог; santoshastel; сантоша; роуд трип; роуд трип с кола; роуд трип в българия; пътуване в българия; пътешественици; пътешественици в българия; разходка; разходка около софия;

Статия:

Защо компаниите по света се обръщат към медитацията и медитацията за осъзнатост, за да са по-успешни

йога; йога в лавандулови поля; лавандулови поля; йога и приключения; slow flow vinyasa; виняса; бавен йога флоу; йога практика сред природата; destination yoga;

Статия:

Как да разпознаем и управляваме работното прегаряне

Разгледайте онлайн програмата за майндфулнес и медитация „Om Your Mind“

„Om Your Mind“ е онлайн програма, която носи ползите на медитацията при вас – навсякъде, по всяко време, предоставяйки положително влияние върху психическото, физическото и емоционалното ви здраве.

Разгледайте програмата за корпоративни йога класове „Om Your Office“

„Om Your Office“ е корпоративна йога програма, която пренася магията на йогата директно във вашия офис, за да бъдат вашите служители по-здрави, по-фокусирани и по-продуктивни.