Да бъдеш мотивиран, докато си бъдеш у дома

by | Jun 12

Много от нас се приспособяват към „новото нормално“, а именно да работим у дома, или да прекарваме основна част от времето си там. Това може да ни накара да чувстваме ежедневието си монотонно. Ако това наистина е нашата нова реалност е важно да разработим нови механизми, които да ни държат мотивирани, независимо дали имаме нужда само от лек тласък, за да сме по-физически активни, да минем през работният ден с лекота или просто, за да се чувстваме вдъхновени!

Предлагам ви няколко начина, с които да задържите мотивацията си, докато сте си у дома:

Раздвижвайте се

Ако имате няколко свободни минути и се нуждаете от повишаване на енергията ви – то, направете кратка почивка за разтягане или раздвижване на краката ви! Независимо дали става дума за разходка навън или около кухненската маса, разтягане на бюрото ви или 10 бързи подскока, раздвижването на тялото и изпомпването на кръв може да бъде чудесно, за да освежите ума си и да се чувствате заредени с енергия.

Оставете ума ви да блуждае

Вземете любима книга или списание и оставете ума ви да се впусне във всичко, което четете. Промяната не само ще ви позволи да рестартирате мисленето си, а може и да попаднете на нещо, което да подхрани креативността и мотивацията ви.

Създайте си рутинни навици

Независимо дали става дума за рутинна тренировка, сутрешен ритуал като кафето или да обядвате по едно и също време всеки ден, изграждането на някаква структура в деня ви може да ви помогне да се мотивирате в други аспекти от живота ви. Например, упражненията могат да изчистят съзнанието ви и да полират фокуса ви, проправяйки път на яснотата и мотивацията!

Ето няколко съвета как да създадете място за тренировки у дома за още повече мотивация.

Обособете пространството около вас

Тъй като много от нас сега работят от вкъщи, а дневната ни/кухнята/спалните вече са наши офиси, е важно да обособим различните кътчета на дома си, спрямо различните нужди, които ще имаме. По този начин ще научите мозъка си да знае, че когато е в дадено пространство е време да се съсредоточи върху определено действие. Така, когато напуснете работното си пространство, умът и тялото ви ще получат сигнала, че е време да преминете към други активности от деня ви (тренировка, хранене, сън…). Също така, както и да изглежда и където и да се намира работното ви пространство, добавете щрихи, които ви правят щастливи, като любима чаша или плакат, които да позволят на съзнанието ви да се съсредоточи върху конкретен аспект от ежедневието ви.

„Влезте в джаза“

Изберете плейлист, който ви вдъхновява и мотивира. Може да е класически джаз или жизнена електронна музика – изберете тази музика, която ви кара да се потопите в необходимото настроение.

Опитайте и плейлистите на SantoshaStel в Spotify.

Поставете си цели!

Поставянето на цели, независимо дали са големи или малки, може да ви помогне да се чувствате мотивирани, докато постигате осезаеми резултати и проследявате напредъка си.

Попитайте хората около вас

Попитайте приятелите и семейството си какво правят, за да останат мотивирани в работата или в живота си. Може дори да попитате хора от различни възрасти или от противоположния пол – различните перспективи водят до неочаквано добри резултати. Опитайте няколко различни варианта и вижте какво работи за вас.

Откриването и поддържането на мотивация може да бъде трудно и може да се променя в зависимост от това как се чувствате през различните дни. Използвайте тези съвети като подсказка по всяко време, когато се чувствате заседнали в рутината си или чувствате ниска мотивация, за да получите лекият тласък, от който се нуждаете и да се върнете към плодотворен начин на живот!

 

стрес на работното място; бърнаут; управление на стреса; менажиране на стрес; стрес на работа;

Статия:

Щастливи ли са наистина служителите ви или стресът надделява? Какво да направите ако е така

инфлуенсър маркетинг кампания; инфлуенсър маркетинг; travel marketing; travel influencer; influencer marketing campaign; influencer marketing; Renault Clio E-Tech Hybrid; Renault clio; Renault; Renault Bulgaria; рено; рено клио; рено българия; рено нисан; рено нисан българия; ауто франс 3000; auto France 3000; широка поляна; язовир широка поляна; замръзнал язовир; замръзнал язовир широка поляна; родопи; родопа планина; зимна разходка; медитация; медитация върху лед; медитация на открито; медитация за осъзнатост; йога; чай в планината; разходка с кола; пътуване; пътешествие; пътуване с кола; интересни места в българия; пътепис; travel; травъл; травъл блог; santoshastel; сантоша; роуд трип; роуд трип с кола; роуд трип в българия; пътуване в българия; пътешественици; пътешественици в българия; разходка; разходка около софия;

Статия:

Защо компаниите по света се обръщат към медитацията и медитацията за осъзнатост, за да са по-успешни

йога; йога в лавандулови поля; лавандулови поля; йога и приключения; slow flow vinyasa; виняса; бавен йога флоу; йога практика сред природата; destination yoga;

Статия:

Как да разпознаем и управляваме работното прегаряне

Разгледайте онлайн програмата за майндфулнес и медитация „Om Your Mind“

„Om Your Mind“ е онлайн програма, която носи ползите на медитацията при вас – навсякъде, по всяко време, предоставяйки положително влияние върху психическото, физическото и емоционалното ви здраве.

Разгледайте програмата за корпоративни йога класове „Om Your Office“

„Om Your Office“ е корпоративна йога програма, която пренася магията на йогата директно във вашия офис, за да бъдат вашите служители по-здрави, по-фокусирани и по-продуктивни.