Guide: 7 съвета как да създадете йога пространство у дома

by | Jun 12

Част от красотата на йога е, че може да се практикува навсякъде. Ето и няколко съвета как да създадете йога пространство у дома, което внушава усещане за спокойствие, релакс и заземяване.

Намерете малко усамотение. Намерете вашето йога пространство у дома

Дори и да не планирате да правите дълга практика, не трябва да се притеснявате, че ще бъдете прекъсвани. Затворете вратата на импровизирания ви домашен офис, настанете се в ъгъла на спалнята ви или дори разпънете йога постелката си на коридора. Просто се уверете, че можете да се съсредоточите и отпуснете!

Йога постелка и йога принадлежности

Йога принадлежностите и постелката са чудесен начин за подпомагане на вашата практика. Йога блокчета, йога колани, одеяла и болстери са обичайните реквизити, които се използват в местните йога студия или нашата корпоративна йога в офиса ви. Ако обаче тепърва започвате и все още нямате такива принадлежности, можете да използвате предмети от бита. Вместо йога постелка, използвайте одеяло. Вместо блокчета, използвайте няколко големи книги. Коланът е чудесен заместител на йога каишката. Вземете няколко възглавници, които да използвате като опора. Йога не се състои в това да имаш всички аксесоари, а всъщност да ги използваш, за да изградиш практиката си. Така че, практикувайте и бъдете креативни.

Създайте настроение чрез светлина

След като имате основното, за да започнете да практикувате йога у дома, сега е време да започнете да преобразявате своето йога пространство по начин, който ви допада. Можете да поставите постелката си на слънчева светлина, а ако това не е възможно или обичате да практикувате по тъмно, можете да създадете атмосфера, като използвате свещи или различни видове лампи.

Добавете любимия аромат към йога пространството си у дома

Изпълнете пространството, на което ще практикувате с успокояващ аромат. Запалете ароматна пръчица, използвайте дифузер за етерично масло или добавете любимото си етерично масло към вода в малка бутилка с пулверизатор. Напръскайте около себе си и постелката си. Поемете дълбоко въздух и се насладете на незабавното спокойствие, което ще ви обземе!

Пуснете си успокояваща музика

Хубавата музика по време на йога е важна и много ефективна за създаване на позитивно мислене и изграждане на правилното за тренировката настроение. Докато се разтягате или правите практиката со, пуснете част от любимата си музика. Подберете музиката в зависимост от това, което се опитвате да постигнете с практиката си.

Опитайте йога плейлистите на SantoshaStel в Spotify.

Поканете природата във вашето йога пространство у дома

Растенията са идеални за добавяне на атмосфера и живот към всяко домашно йога пространство, плюс, те спомагат за пречистването на въздуха във вашия дом. Опитайте да добавите около себе си няколко растения – един-два мини кактуса или няколко сукулента в саксия. Добавянето на растения ще помогне да създадете свой собствен малък оазис и ще ви приближи още повече към природата.

Създайте уют около себе си

Дойде време на забавната част – време е да украсите своето йога пространство у дома. Опитайте се обаче да не преминавате границата, все още искате това пространство да е функционално. Постарайте се мястото да остане просто и изчистено, като включвате предмети, които смятате за функционални и успокояващи. Преди да започнете яростно пазаруване, погледнете какво от дома ви можете да използвате. Всъщност мала или будистка статуя са напълно достатъчни.

Практикувайте и медитирайте

Готово. Вече имате пространство, което ще ви помогне да потънете още по-дълбоко в магията на йогата и медитацията. Насладете се!

стрес на работното място; бърнаут; управление на стреса; менажиране на стрес; стрес на работа;

Статия:

Щастливи ли са наистина служителите ви или стресът надделява? Какво да направите ако е така

инфлуенсър маркетинг кампания; инфлуенсър маркетинг; travel marketing; travel influencer; influencer marketing campaign; influencer marketing; Renault Clio E-Tech Hybrid; Renault clio; Renault; Renault Bulgaria; рено; рено клио; рено българия; рено нисан; рено нисан българия; ауто франс 3000; auto France 3000; широка поляна; язовир широка поляна; замръзнал язовир; замръзнал язовир широка поляна; родопи; родопа планина; зимна разходка; медитация; медитация върху лед; медитация на открито; медитация за осъзнатост; йога; чай в планината; разходка с кола; пътуване; пътешествие; пътуване с кола; интересни места в българия; пътепис; travel; травъл; травъл блог; santoshastel; сантоша; роуд трип; роуд трип с кола; роуд трип в българия; пътуване в българия; пътешественици; пътешественици в българия; разходка; разходка около софия;

Статия:

Защо компаниите по света се обръщат към медитацията и медитацията за осъзнатост, за да са по-успешни

йога; йога в лавандулови поля; лавандулови поля; йога и приключения; slow flow vinyasa; виняса; бавен йога флоу; йога практика сред природата; destination yoga;

Статия:

Как да разпознаем и управляваме работното прегаряне

Разгледайте онлайн програмата за майндфулнес и медитация „Om Your Mind“

„Om Your Mind“ е онлайн програма, която носи ползите на медитацията при вас – навсякъде, по всяко време, предоставяйки положително влияние върху психическото, физическото и емоционалното ви здраве.

Разгледайте програмата за корпоративни йога класове „Om Your Office“

„Om Your Office“ е корпоративна йога програма, която пренася магията на йогата директно във вашия офис, за да бъдат вашите служители по-здрави, по-фокусирани и по-продуктивни.