Топ 5 аромата, които увеличават продуктивността

by | Jun 13

Много хора знаят, че ароматите могат да се използват за отпускане или за създаване на приятна атмосфера. Но това, което е по-малко известно е, че някои аромати могат дори да укрепят други аспекти на живота ни, като продуктивността например.

Независимо дали сте вкъщи или в офиса, някои аромати имат огромен ефект върху продуктивността. В днешния блог пост ще се потопим в науката зад аромата и производителността, а също така ще разкрия кои са 5-те аромата най-подходящи за повишаване на продуктивността. Ето и кои са те:

Лимон / Цитрус

Лимонът или други цитрусови аромати са едни от най-добрите за повишаване на фокуса и предотвратяването на умствена умора. Според някои проучвания аромата на лимон може да повиши концентрацията с до 50%. Така че следващия път, когато ви предстои голям проект или краен срок, не се страхувайте да използвате етерично масло от цитрусови плодове. Може да е точно това, от което се нуждаете, за да повишите продуктивността и качеството си на работа.

Лавандула

Счита се, че ползите за продуктивността на много аромати вероятно са свързани с техните успокояващи ефекти. Лавандулата е едно от най-добрите масла за създаване на спокойно, заземено настроение. Като елиминирате излишния стрес, можете да дадете на ума си повече място за структурирана и креативна мисъл, за да се справите с действително важните задачи и по този начин да повишите нивата на продуктивността.

Канела

Ароматът на канела е не само изключително приятен, но и леко стимулиращ. Това го прави идеален избор за поддържане на продуктивността. Този затоплящ аромат също е отличен вариант за по-студените месеци или облачните дни. Така че, ако се нуждаете от лек тласък през по-мрачните и студени дни – то, обърнете се към аромата на канела.

Жасмин

Чувствате се летаргични? Доказано е, че жасминът стимулира нервната система. Ароматът дори може да модулира функцията на мозъчните вълни, което показва, че има ясен ефект върху настроението. Този приповдигащ, стимулиращ аромат може да е тласъкът, от който имате нужда, за да повишите продуктивността си.

Мента

Ментата може да стимулира яснотата на мисълта, а междувременно ще повиши и настроението ви. Учените сметат, че ментата може дори да стимулира паметта и бдителността.

Това е. Сега грабвайте дифузера и вижте кое масло работи най-добре за вас.

стрес на работното място; бърнаут; управление на стреса; менажиране на стрес; стрес на работа;

Статия:

Щастливи ли са наистина служителите ви или стресът надделява? Какво да направите ако е така

инфлуенсър маркетинг кампания; инфлуенсър маркетинг; travel marketing; travel influencer; influencer marketing campaign; influencer marketing; Renault Clio E-Tech Hybrid; Renault clio; Renault; Renault Bulgaria; рено; рено клио; рено българия; рено нисан; рено нисан българия; ауто франс 3000; auto France 3000; широка поляна; язовир широка поляна; замръзнал язовир; замръзнал язовир широка поляна; родопи; родопа планина; зимна разходка; медитация; медитация върху лед; медитация на открито; медитация за осъзнатост; йога; чай в планината; разходка с кола; пътуване; пътешествие; пътуване с кола; интересни места в българия; пътепис; travel; травъл; травъл блог; santoshastel; сантоша; роуд трип; роуд трип с кола; роуд трип в българия; пътуване в българия; пътешественици; пътешественици в българия; разходка; разходка около софия;

Статия:

Защо компаниите по света се обръщат към медитацията и медитацията за осъзнатост, за да са по-успешни

йога; йога в лавандулови поля; лавандулови поля; йога и приключения; slow flow vinyasa; виняса; бавен йога флоу; йога практика сред природата; destination yoga;

Статия:

Как да разпознаем и управляваме работното прегаряне

Разгледайте онлайн програмата за майндфулнес и медитация „Om Your Mind“

„Om Your Mind“ е онлайн програма, която носи ползите на медитацията при вас – навсякъде, по всяко време, предоставяйки положително влияние върху психическото, физическото и емоционалното ви здраве.

Разгледайте програмата за корпоративни йога класове „Om Your Office“

„Om Your Office“ е корпоративна йога програма, която пренася магията на йогата директно във вашия офис, за да бъдат вашите служители по-здрави, по-фокусирани и по-продуктивни.